Met z’n allen thuis zijn. Al met al gaat het tot nu toe gelukkig best goed. Maar af en toe komen de muren toch op me af in deze tijden en voelt het wel een beetje alsof je tot elkaar veroordeeld bent. Ik voel me gezegend met een ruim huis en een tuin. En vraag me of hoe gezinnen die op een flat wonen deze situatie volhouden.

Ik moest denken aan Paulus en Silas die opgepakt, mishandeld en opgesloten waren in de diepste kerker van de gevangenis in Filippi. Je zou denken dat ze zich vanwege hun omstandigheden somber en verslagen voelden. Maar we lezen heel iets anders: “Om middernacht waren Paulus en Silas aan het bidden en zongen ze lofliederen voor God. De andere gevangen luisterden aandachtig naar hen.” ( Handelingen 16:25, NBV) Wat bijzonder en krachtig!

Afgelopen week was een van onze kinderen chagrijnig. Het had nergens zin in en niets viel goed. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik de opdracht gaf om alleen op de eigen kamer maar even mooie muziek op te zetten. Onder protest werd het advies opgevolgd. Na een poosje kwam er wonderwel een blij en energiek kind naar beneden!

Muziek kan ons zo bemoedigen. En zeker het zingen en aanbidden van onze God. Net zoals het Paulus en Silas bevrijding bracht, kan het ons ook bevrijden van negativiteit, angst en ontmoediging. Het helpt ons om ons oog op Hem te richten en niet op onze omstandigheden. In

Psalm 28:7 (NBV) staat: “De Heer is mijn kracht en mijn schild; op Hem vertrouwde mijn hart, ik werd geholpen en mijn hart jubelde, Hem wil ik loven in mijn lied.” Misschien vliegt de hele situatie je soms aan of vliegen de kinderen elkaar aan…

Lieve moeder, zit je er af en toe doorheen? Zet mooie muziek op en ga Hem aanbidden met je lied. Ook al voel je je helemaal niet in een jubel stemming. Je zult zien dat het helpt en bemoedigt. En zoals de andere gevangenen aandachtig luisterden naar Paulus en Silas zal het ook zijn uitwerking hebben op jouw gezin als ze zien dat mama op moeilijke momenten God lof brengt en het van Hem verwacht. Hij ziet jou en wil je helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.